استان در بخش شرقي فلات آذربايجان قرار دارد. فلات آذربايجان سرزميني بلند و كوهستاني است كه در شمال غرب فلات ايران واقع شده است، در حدود دو سوم استان اردبيل را نواحي كوهستاني و يک سوم بقيع را مناطق پست و هموار تشكيل مي دهد. آب و هواي استان اردبيل، به طور كلي از نوع آب و هواي معتدل كوهستاني است. با توجه به تنوع شرايط طبيعي در اين منطقه ميزان دما و بارش در نواحي مختلف آن متفاوت است نواحي جنوبي استان مرتفع و كوهستاني است و زمستان سرد و پر برف ولي تابستان هاي معتدل دارد، هر چه از جنوب به سمت شمال برويم از ارتفاع كوه ها كاسته شده و به ميزان دما افزوده مي شود و  بر عكس مقدار بارش كاهش مي يابد. چهره عمومي شهرستان اردبيل تحت تاثير ارتفاعات كوه هاي سبلان تالش و بزغوش مي باشد .

ادامه مطلب


 

استان آذربايجان غربي با احتساب درياچه اروميه حدود 43660 كيلومتر مربع مساحت دارد. اين استان كه در شمال غرب ايران واقع شده 2/65 درصد از مساحت كل كشور را تشكيل مي‌دهد.
استان آذربايجان غربي از طرف شمال و شمال شرق با جمهوري آذربايجان و ارمنستان، از غرب با كشورهاي تركيه و عراق، از جنوب با استان كردستان و از شرق با استان آذربايجان شرقي و زنجان همسايه است. بر اساس آخرين آمار تقسيمات كشوري اين استان داراي 12 شهرستان، 28بخش، 14 شهر، 103 دهستان و 3227 آبادي داراي سكنه مي‌باشد و مركز آن شهر تاريخي اروميه است. شهرستان‌های این استان شامل ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، خوی، سردشت، سلماس، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده، چالدران و شاهین‌دژ می باشد.
  شهرستان اروميه
شهرستان اروميه در ناحيه مركزي استان با جمعيت 871204 نفر، به مركزيت شهر اروميه، مركزاستان آذربايجان غربي مي باشد كه قدمت آن به 2000 سال ق.م مي رسد. اين شهر در جلگه وسيع و سرسبزي واقع شده كه انواع درختان كهنسال، باغ هاي انگور، سيب، مزارع زيبا و چمنزار هاي سبز و خرم و بوستانهاي باصفا آن را در بر گرفته اند. به عقيده بعضي از مورخان، اروميه محل تولد زرتشت پيغمبر بوده است.
  شهرستان تكاب
شهرستان تكاب در ناحيه جنوب شرقي استان با جمعيت 82274 نفر، به مركزيت شهر تكاب و در فاصله 307 كيلومتري از مركز استان قرار دارد.
اشنویه نقده پیرانشهر خوی
چالدران سردشت سلماس شاهین دژ
ماکو مهاباد میاندوآب بوکان

ادامه مطلب


 

استان‌ آذربايجان‌ شرقي‌ با 46930كيلومتر مربع‌ وسعت‌ در گوشه‌ شمال‌ غربي‌ ايران‌ قرار دارد.براساس‌ آخرين‌ تقسيمات‌ سياسي‌ و اداري‌ در سال‌ 1375 شهرستانهاي‌ استان‌ آذربايجان‌ شرقي‌ عبارت‌اند از: اهر، بستان‌ آباد، بناب‌، تبريز، سراب‌، شبستر، كليبر، مراغه‌، مرند، ميانه‌، هريس‌، هشترود و جلفا. شهر تاريخي‌ تبريز،مركز سياسي‌ - اداري‌ و تجاري‌ استان‌ مي‌باشد. اين‌ استان‌ با جمهوري‌هاي‌ آذربايجان‌، ارمنستان‌ و نخجوان‌ مرزمشترك‌ دارد. شهر مرزي‌ جلفا از طريق‌ خط‌ آهن‌ نخجوان‌، ايروان‌ و تفليس‌ به‌ جمهوري‌ اكراين‌ و بنادر درياي‌ سياه‌وصل‌ مي‌شود. استان‌ آذربايجان‌ شرقي‌ از طريق‌ شبكه‌ راههاي‌ گسترده‌ زميني‌ و هوايي‌ با سراسر ايران‌ و بيشتركشورهاي‌ جهان‌ مرتبط‌ است‌.

ادامه مطلب

 


 ایران‌شناسی: استان تهران  

  تهران  

تهران! تهران بزرگ، شهر درختان سر به فلک کشیده، شهر توچال، شهر میدان آزادی و برج میلاد، شهر ترافیک، شهر آدم و ماشین، شهر دود، شهر گربه و کلاغ. در روزگاری نه چندان دور دهکده کوچکی در شمال ری بود. جایی کوچک، خوش آب و هوا و سرشار از باغ های میوه. کهن ترین سند فارسی موجود نشان دهنده وجود این شهر پیش از سده سوم هجری است.


نقشه و راهنماي گردشگري شهر تهران
نقشه و راهنمایی گردشگری شهر تهران


اهمیت و آبادانی و رونق تهران از زمان پادشاهان صفوی آغاز شد. نیای بزرگ صفویان به نام سید حمزه در شهر ری مدفون بوده و به جهت وجود باغ های وسیع، آب گوارا و چنارهای بلند و زیبا، هرچند وقت یکبار به آن روی می آوردند و به این ترتیب تهران مورد توجه پادشاهان صفوی به ویژه طهماسب یکم واقع شد. وی دستور ساخت بارویی به دور شهر را داد که دارای 4 دروازه و 114 برج به تعداد سوره های قرآن بود. برای بنای حصار شهر از دو منطقه داخل شهر خاک برداری انجام شده که بعدها این دو منطقه به نام های چاله میدان و چاله حصار معروف شدند. بنا بر تحقیق آنوبانینی حدود تقریبی نخستین حصار شهر تهران از جنوب به خیابان مولوی و حاج ابوالفتح، از سوی شرق به خیابان ری، از غرب به خیابان وحدت اسلامی و از شمال به امیر کبیر و امام خمینی محدود می شد و محوطه ارگ تهران در میانه شمالی شهر قرار داشت و خندقی نیز به دور حصار کشیده شده بود.
 


اتوبان های تهران کنونی؛ عکس از آنوبانینی
اتوبان های تهران جدید (اتوبان یادگار امام)


محله های عمده درون حصار شامل؛ بازار، عودلاجان، سنگلج، ارگ، چاله میدان و چاله حصار بود و وسعتی حدود 4 کیلومتر مربع داشت. درازای باروی دور شهر در کتابهای معتبر حدود 6 هزار گام نگاشته شده است و فضای بیرون از حصار شامل باغ ها و کشتزارهای پهناوری بوده که امروزه به محدوده های شهر تهران بدل شده است.
پس از استقرار خاندان صفوی در قزوین و سپس در اصفهان، تهران از رشد و گسترش باز ماند و بی توجهی شاه عباس اول به تهران نیز خود مزید بر علت شد. شاه عباس در 998 ه. ق که رهسپار جنگ با عبدالمومن خان ازبک گردیده بود در تهران به سختی بیمار شد و از سرکوبی به موقع ازبکان باز ماند و به همین دلیل ازبک ها توانستند مشهد را به تصرف در آورند. از آن پس خاطره تلخی از تهران به دل گرفت و نسبت به پیشرفت و رشد آن بی توجهی نمود.


برج میلاد؛ نماد جدید تهران؛ عکس از آنوبانینی
برج میلاد؛ نماد جدید تهران


بی گمان دگرگونی های بنیادین در تهران از سال 1300 به بعد ایجاد شد. بین سال های 1300 تا 1320 خندق ها و دروازه ها از بین رفت و شهر از چهار جهت رو به گسترش نهاد. احداث ساختمان ها و تاسیسات بانکی و وزارت امور خارجه، شهربانی کل کشور، ایستگاه راه آهن، دانشگاه تهران و ایستگاه فرستنده رادیو تهران، باشگاه افسران و چند بیمارستان، مربوط به این دوره می باشد.


مسابقه فوتبال؛ ورزشگاه آزادی (استودیوم آزادی) تهران؛ عکس از علی مجدفر
ورزشگاه آزادی؛ تهران؛ عکس از علی مجدفر


بر پایه آمارگیری سال 1375 شهر تهران دارای جمعتی حدود 7 میلیون نفر و مساحتی حدود 864 کیلومتر مربع می باشد و جمعیت کنونی تهران را بین 10 تا 12 میلیون تخمین میزنند.
تهران در عین حالی که شهری دیدنی نیست شهری دیدنی است! به رغم نداشتن اثار باستانی قدیمی و معروف (در مقایسه با شهرهایی همچون شیراز و کرماشاه و اصفهان و همدان و...)، آنقدر اثر باستانی در خود جای داده که قطعا هیچ ایرانگرد و جهانگردی نمی تواند بدون دیدن این شهر، عظمت ایران را درک کند. وجود ده ها موزه معروف که بیشتر آثار کشف شده از گوشه و کنار این مملکت را در خود جای داده، تاییدی بر صحت این ادعا است. یک بازدید کننده از شهر سوخته، هگمتانه، حسن لو و سیلک چیز زیادی از آثار کشف شده در آن اماکن را در موقعیت مادریشان مشاهده نمی کند زیرا اگر نگوییم همه آثار، درصد قابل توجهی از آثار کشف شده به موزه ها و به خصوص موزه های تهران منتقل شده است.
ارتفاع تهران از سطح دریا در حدود 900 تا 1800 متر است. در میدان تجریش ارتفاع حدود 1300 متر و در میدان راه آهن 1100 متر بالاتر از سطح دریا می باشد. تهران به لحاظ آب و هوایی، یکی از شهرهای ویژه ایران به شمار می رود. از جنوب تا شمال شهر، تغییرات آب و هوایی کاملا محسوس بوده و این تفاوت، به یکی از شگفتی های تهران بدل گشته است. در همان حالی که در شمال شهر هوا کاملا برفی و سرد است، در جنوب شهر ممکن است معتدل و بدون برف باشد. به طور کلی؛ هوای تهران در شمال شهر معتدل و در جنوب و مرکز گرمسیر تقسیم بندی می شود.


نمایی از شهر شلوغ تهران از فراز کوه های شمال تهران؛ عکس از آنوبانینی
نمایی از شهر شلوغ تهران از فراز کوه های شمال تهران


عمارت ها و کاخ های زيادی در تهران وجود دارند که بيش ترين آن ها به دوره های صفويه و قاجاريه تعلق دارند. مدرسه های تاريخی و قديمی که اغلب دارای مسجد نيز هستند، امام زاده ها و کليساهای مختلف که هر يک از ارزش های خاصی برخوردارند، عمارت ها و برج های معروف به همراه بازارهای قديمی بخشی از ديدنی های تاريخی شهرستان تهران است. سر در باغ ملی، باغ فردوس، کاخ شمس العماره، کليسای آشوريان، مسجد امام-بازار تهران، گورستان ظهيرالدوله و ده ها اثر مشهور دیگر را می توان در این شهر مشاهده نمود.


تصویر ماهواره ای شهر تهران و اطراف آن؛ عکس از سایت ویکی مپیا
عکس ماهواره ای شهر تهران و اطراف آن


 

  گلاب دره؛ مسیر زیبا و دیدنی کوهنوردی گلاب دره؛ تهران  

گلابدره نام دره و محله ای در کناره ی آن دره است که به همین نام خوانده می شوند. این دره از سمت غرب با امامزاده قاسم و از شرق با دره دربند همسایه است. بر افراز این تپه دو محله ی گلابدره و باغ شاطر جای گرفته اند. با ایستادن بر فراز این بلندی ها، نمای بسیار زیبایی از شهر تهران دیده می شود. راه رسیدن به این دره زیبا از میدان تجریش و خیابان دربند است.

ادامه مطلب »

  آهار- شکرآب (مسیر روستای آهار به آبشار شکرآب)  

مسیر آهار شکراب- مسیر روستای آهار به آبشار شکراب

مسیر آهار به آبشار شکرآب یکی از مسیرهای دیدنی و جذاب تهران است که با داشتن طبیعتی زیبا پذیرای میهمانان و گردشگران فراوانی است. وجود رودخانه زلال، کوه های مرتفع، درختان سبز و راه نسبتا هموار آن، این نتطقه را به منطقه ای پر بازدید مبدل کرده است.

ادامه مطلب »

  بقعه و زیارتگاه امام زاده صالح (زیارتگاه مشهور و معتبر در میدان تجریش تهران)  

بقعه امام زاده صالح در میدان تجریش تهران قرار دارد و به نظر آنوبانینی یکی از امام زاده های مشهور و معروف تهران حتی ایران به شمار می آید. گنبد کاشی کاری شده این بنا چندین بار مرمت و بازسازی شد و سرانجام در سال 1368 به طور کلی تخریب و با کاشی جدید بازسازی شد. ضریح اولیه آن از چوب ساخته شده بود ولی بعدها از نقره و کتیبه های اطراف آن با آب طلا منقوش و مزین شده است.

ادامه مطلب »

  بوستان جمشيديه (پارک جمشیدیه)  

بوستان جمشیدیه یکی از زیباترین بوستان های تهران است. این بوستان در میان دیواره‌های سنگی کوه کلک چال‌، باغ دولو، خیابان جمشیدیه و جاده کلک چال قرار دارد و فاصله آن از خیابان نیاوران ۱۸۰۰ متر است‌. پارک در ابتدا، باغ مهندس جمشید دولو قاجار بود اما وی بعدها، باغ را به همسر محمدرضا پهلوی (فرح‌) بخشید.

ادامه مطلب »

  پارک های تهران (لیست و اسامی پارکهای مشهور شهر تهران)  

پارک ها و فضاهای سبز زیادی در تهران و اطراف آن دیده می شود که اسامی و آدرس برخی از آنها در ادامه آمده است.

.

ادامه مطلب »

  بند يخچال (منطقه مشهور صخره نوردی با صخره های مناسب طبیعی در تهران)  

بند یخچال یکی از نقاط دیدنی شهر تهران است که به جهت وجود سنگ های طبیعی مناسب برای صخره نوردی، بسیار مورد توجه علاقه مندان به این ورزش قرار گرفته است. منطقه بند یخچال با داشتن سنگ های مناسبی همچون "آلبرت"، "مریم"، "کلاهک"، "چکمه" و ده ها سنگ کوتاه و بلند دیگر، امروزه به صورت مکانی بسیار جذاب برای علاقه مندان درآمده است.

ادامه مطلب »

  ولنجک-قله توچال (قله توچال از مسیر ولنجک و تله کابین)  

ولنجک (کسر واو و لام، فتح جیم) یکی از محلات تهران است که در شمال یک شهر قرار گرفته است. دلیل معروفیت این محله، وجود یکی از مسیرهای صعود به توچال در آن است که باعث شده عده زیادی از کوهنوردان با این محله آشنا شوند. مسیر ولنجک به توچال، مسیری نسبتا راحت تر نسبت به مسیر دربند است.

ادامه مطلب »

  پارک جنگلي پرديسان (بوستان پردیسان، باغ وحش و موزه تنوع زیستی و حیات وحش)  

بوستان جنگلی پردیسان در شمال غربی تهران بین بزرگراه های شیخ فضل الله نوری، همت و حکیم محدود قرار گرفته است. بزرگراه یادگار امام نیز در راستای شمالی-جنوبی این بوستان را به دو بخش تقسیم می‌‌کند که ارتباط این دو بخش به وسیله دو پل برقرار شده است. از امکانات این بوستان می‌‌توان به موزه تنوع زیستی، موزه آب (در حال ساخت) و باغ وحش اشاره کرد.

ادامه مطلب »

  قله و دره دارآباد (مسیر کوهنوردی و تفریحی دارآباد)  

دارآباد یکی از نقاط دیدنی و تفریحی شهر تهران است که هم اکنون به صورت یکی از نقاط مهم گردشگری این شهر درآمده است. دارآباد هم به دلیل وجود رودخانه کوچک آن که در داخل دره ای قرار دارد و هم دلیل مسیر کوهنوردی و پیاده روی دارای مشتاقان زیادی است. این محل در شمال شرق تهران واقع گردیده و بهترین راه دسترسی به آن از میدان تجریش و قدس است.
.

ادامه مطلب »

  برج میدان آزادی (برج شهیاد، نماد تهران قدیم در مقابل برج میلاد نماد تهران جدید)  

برج آزادی، نماد شهر تهران است که به یادبود جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران طراحی و ساخته شد. این برج که به نام برج شهیاد معروف بود؛ هم اکنون به آزادی معروف گردیده و در یکی از مهم ترین و بزرگترین میادین شهر تهران واقع گردیده است.

ادامه مطلب »

  قله و مسیر کلک چال (مسیر و منطقه تفریحی کلکچال و پارک جمشیدیه)  

کلک‌چال (با ضم کاف و فتح لام)، نام یکی از قله‌های رشته کوه مرکزی البرز، در شمال تهران است که امروزه به صورت یکی از تفرج گاه های اصلی کوهنوردان و مردم عادی درآمده است. ارتفاع قله کلک چال از سطح دریا 3350 متر است که به علت مسیر زیبا و دیدنی، جذابیت زیادی برای صعود به آن وجود دارد.

ادامه مطلب »

  برج میلاد (برج مخابراتی و چند منظوره ميلاد تهران)  

برج مخابراتی و چندمنظوره میلاد، درون مجموعهٔ یادمان در شمال غربی شهر تهران قرار دارد. این سازه به خاطر ارتفاع بلند و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نمادهای پایتخت ایران به شمار می آید. پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰ خورشیدی، مطرح شد و در پایان سال 13۷۲ محل کنونی برای ساخت آن برگزیده شد.

ادامه مطلب »

  دره اوشان-فشم (اوشون-فشم)  

اوشان و فشم به ترتیب در 30 و 35 کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارند و از طریق جاده لشکرک قابل دسترسی بوده و دارای باغ های میوه بسیار و آب و هوایی معتدل در فصل بهار و تابستان است. روستاهای آهار، شکرآب، زیگون، گرماب دره و میگون نیز در همان حوالی از مناطق تفریحی هستند که برای سفرهای یک روزه کاملا مناسب می باشند.

ادامه مطلب »

  امام زاده داود (جاده و دره امام زاده داوود؛ مسیر دیدنی و زیبای فرحزاد)  

امام زاده داوود يكی از مشهورترين امام زاده های اطراف تهران است که در كوهستان های شمال غربی تهران واقع شده است. این بنا در 15 کیلومتری فرحزاد قرار داشته و از لحاظ جغرافیایی منطقه ای سردسیر است. بیشتر شهرت امام زاده داوود به خاطر مسیر منتهی به امام زاده است که از میان دره های زیبا و سرسبز می گذرد و در تمام فصول، به خصوص در ایام خنک سال مسافران و گردشگران بسیاری از این مناظر دیدن می کنند.

ادامه مطلب »

  میدان دربند-قله توچال  

دامنه جنوبی البرز که به کوهستان توچال شهرت دارد، میعادگاه اصلی کوهنوردان و ورزشکاران تهرانی است. کوهستانی که به رغم مرتفع و صعب العبور بودن؛ یکی از شلوغ ترین مکان های تفریحی ایران به حساب می آید. کوهستانی که روزهای تعطیل، از مسیرهای مختلف، پذیرای هزاران کوهنورد، صخره نورد و دوست دار طبیعت است.

ادامه مطلب »

  حسینیه جماران  

حسينيه جماران بنايي دو طبقه و به مساحت 800 متر مربع است كه تاريخ ساخت آن به سال 1232 ه.ش (1275 ه.ق‌) مي‌رسد. سيد ابراهيم جماراني آن را وقف دهكده كرده و در سال 1355 ه.ش توسط اهالي بازسازي شده است‌. اين حسينيه در سال 1358 از طرف حجت‌الاسلام امامي جماراني در اختيار امام‌خميني (ره‌) قرار گرفت‌.

ادامه مطلب »

  موزه برادران امیدوار (جهانگردان مشهور و موفق ایرانی؛ عيسي اميدوار و عبدالله اميدوار)  

در سال 1333 هجری شمسی دو ایرانی به نامهای عیسی و عبدالله امیدوار با شور و عشق فراوان به جهت دیدن نادیده های این کره خاکی سوار بر موتور سیکلتهای خود پا برون از زادگاه خود؛ تهران گذاشتند و سفری را آ غاز نمودند که لحظه به لحظه آن برای این دو برادر سرشار از حادثه و اتفاق بود و وقایع تلخ و شیرینی که در آن سالها در بزرگترین و معتبرترین نشریات جهان چاپ می گردید و شگفتی و تعجب و تحسین خوانندگان را بر می انگیخت.

ادامه مطلب »

  کاخ نیاوران (کاخ موزه نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی و موزه جهان نما)  

کاخ موزه نیاوران؛ تهران

کاخ نیاوران به دستور ناصرالدین شاه قاجار در 1267 ه.ق در منطقه نیاوران که در شمال دارالسلطنه تهران و نزدیک دارآباد بود ساخته شد. وی دستور داد مجموعه قصرهایی را بسازند تا بتواند در تعطیلات تابستان از گرمای شهر به آن پناه ببرد. بخش اصلی این کاخ ها در دو طبقه شامل؛ شاه نشین، کرسی خانه، حمام و حدود 50 دستگاه خانه، هرکدام شامل 4 اتاق و یک ایوان برای زنانش بود. بنابر تحقیق آنوبانینی این کاخ در سی و یکمین سال حکومت پنجاه ساله ناصرالدین شاه به جهان نمای صاحبقرانیه مشهور شد.

ادامه مطلب »

  کاخ سعد آباد (کاخ موزه سعد آباد تهران)  

در کوهپایه های توچال و دره سرسبز دربند، مجموع یک میلیون و یکصد هزار متر مربعی قرار دارد که به دلیل زیبایی و طراوتی که در آن وجود دارد به نام سعدآباد یا محل سعادت و خوشبختی نام گرفته است. این مکان امروزه با مجموعه هیجده کاخ بزرگ و کوچک از دوره های قاجار و پهلوی، یکی از بزرگ ترین و مهم ترین مجموعه موزه های ایران است. پس از کودتای 1299، این عمارت توسط رضاخان، از ابوالفتح سردار اعظم به مبلغ 400 هزار تومان خریداری شد.

ادامه مطلب »

  کاخ گلستان  

مجموعه کاخ گلستان تنها یادگار به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان ایرانی است. سابقه تاریخی ارگ سلطنتی به روزگار صفویه باز می گردد. اما قدیمی ترین آثار موجود در مجموعه گلستان؛ متعلق به دوران کریم خان زند است.

ادامه مطلب »

 




Image28748.jpg

گلستان نام جدید سرزمین تاریخی است که در طول تاریخ و تا سده هفتم هجری به نام ایالت گرگان و از آن پس تا آغاز سده دهم به نام استرآباد و در نوشته های دوران اولیه اسلامی به نام (جرجان) و از اسفند 1316 گرگان نامیده شده ‌است.

این استان تا سال 1376 بخشى از استان مازندران بود، اما در آن سال به صورت استانى مستقل درآمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز آن برگزیده شد. براساس آمار نامه سال 1385 مساحت این استان 20195 کیلومتر مربع است و جمعیت استان براساس آخرین برآوردها و سرشماری انجام شده در سال 85، 1617087 نفر که عبارت از 795126 نفر شهری و 819584 نفر روستایی و 2377 نفر غیرساکن و عشایر هستند.


استان گلستان در اسفند سال ۱۳۸۷ دارای ۱۲ شهرستان به نام‌های آق قلا، گرگان، گنبدکاووس، بندر ترکمن، رامیان، آزادشهر، کردکوی، بندرگز، علی آباد کتول، کلاله، مراوه تپه و مینودشت و دارای ۲۵ شهر به نام های آزادشهر، آق‌قلا، انبار آلوم، اینچه‌برون، بندر ترکمن، بندر گز، خان‌ببین، دلند، رامیان، سرخنکلاته، سیمین‌شهر، علی‌آباد، فاضل‌آباد، کردکوی، کلاله، گالیکش، گرگان، گمیشان، گنبد کاووس، مراوه‌تپه، مینودشت، نگین‌شهر، نوده خاندوز و نوکنده و ۲۳ بخش و ۵۳ دهستان می‌باشد.


ادامه مطلب

تعداد صفحات : 3

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد